Sobe, prenočišča, apartmaji
apartmaji krk... Refresh for more!

Lumbarda

Lumbarda je majhno turistično naselje, ki se nahaja na vzhodni obali otoka Korčula. Razteza se vzdolž obale. Lumbarda ima veliko majhnih zalivov.  Obdana je z borovim gozdom, oljčnimi nasadi in vinogradi. Obala privablja s svojimi slikovitimi zalivi in peščenimi plažami.  Kopanje v kristalno čistem morju, ki je turkizno modre do temno modre barve, se bo vsakemu vtisnilo v spomin.

Prebivalci Lombarda tradicionalno ukvarjajo z vinogradništvom, ribištvom in kamnoseštvom. Prvi podatki o naselitvi na današnje mesto segajo nazaj v 4. stoletje pr.n.št., kot je razvidno iz številnih arheoloških najdb, med njimi najpomembnejša LUMBARDSKA psefizma. Iz Lombarde izvirajo mnogi umetniki, slikarji in kiparji.

Lumbarđani so prijazni gostitelji. V apartmajih in sobah, ki jih domačini oddajajo v najem, se boste lahko sprostili v naravnem okolju, ki je obogaten z aromo mediteranskih zelišč in morja. Gostom so na voljo številne rekreacijske možnosti za opravljanje različnih športov, tako na morju kot na kopnem.

Ob zori, ko je vse tiho in vetrič prinaša vonj morja in borovcev, si lahko ogledate na ribiče, ki se vračajo iz morja. Dan lahko pričnete s pitjem kave v eni od lokalnih kavarn, med potjo lahko obiščete ribarnico in trg ter občutite vzdušje majhnega dalmatinskega mesteca.

Za lumbardo je značilna blaga klima ter veliko število sončnih dni v letu.  Zaradi svojih geografskih značilnosti so vode okoli Lombarde primerne za jadranje.  Obiščete lahko tudi bližnje otoke (Vrnik in Badija, Mljet in Lastovo) saj so na voljo vodeni izleti z ladjo. Lahko pa se podate na izlet tudi do mesta Korčula, Hvara, Splita, Orebića ali Dubrovnika.